15.7.07

ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ

Potřebujeme: po 250 g hovězí svíčkové, vepřové kýty a skopové kýty, sůl, lžičku sladké mleté papriky, kmín, 4 cibule, 250 g slaniny.
Maso nakrájíme na menší plátky vysoké 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, případně kmínem a dáme do kameninové nádoby na několik hodin odležet. Na jehlice napichujeme střídavě jednotlivé druhy masa, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky slaniny a grilujeme. Hlavní zásady pro živáňskou pečeni: použít všechny druhy masa a nešetřit cibulí ani slaninou. Podáváme s brambory a obkládáme drobně nasekanou cibulí, hořčicí a kyselou okurkou.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ