13.7.07

Králík ala zajíc

1 králík
3 mrkve
3 petržele
1 menší cibule
¼ celeru
¼ l zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
10 kuliček celého pepře
4 kuličky jalovce
špetka tymiánu
citronová šťáva




Nálev:
Uvaříme si tolik nálevu aby porce králíka byly v pekáči ponořené.
Petržel, mrkev, celer, cibuli, ocet a potřebné množství vody přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout.



Očištěného králíka rozdělíme na porce a vložíme do pekáče. Přidáme celý pepř, jalovčinky, tymián a přelijeme studeným nálevem. Zatížíme pokličkou nebo prkénkem a necháme v chladničce 4 dny odležet. Po 2 dnech maso obrátíme. Pak dáme do vyhřáté trouby a přiklopené pečeme asi 90 minut.
Hotové maso přendáme na talíř, zeleninu se šťávou propasírujeme do kastrolu a odpaříme na mírném ohni ½ vody. V hrnku rozkvedláme zakysanou smetanu s hladkou moukou a vmícháme do šťávy. Povaříme 10 minut, vložíme porce králíka, prohřejeme, přisolíme a přichutíme citrónovou šťávou.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Králík ala zajíc