12.7.07

JEHNĚČÍ KARBANÁTEK

Potřebujeme: 500 g mletého jehněčího masa, masité rajče, listy salátu, zelenou papriku, 50 g černých oliv, 2 cibule, 70 g balkánského sýra, lžíci oleje, pepř, sůl, 150 g jogurtu, 2 lžíce sekané máty, 2 stroužky česneku, 4 chlebové kulaté dalamánky. Rajče nakrájíme na plátky, salát a papriku na nudličky, jednu cibuli na kolečka, druhou na kostičky, olivy posekáme a sýr rozdrobíme. Maso promícháme s kostičkami cibule, sýrem a olivami, osolíme a opepříme. Vytvarujeme 4 karbanátky, smažíme na oleji 6 min. po každé straně. Jogurt smícháme s mátou a prolisovaným česnekem. Dalamánky rozpečeme, rozkrojíme, do každého dáme salát, karbanátek, papriku, cibuli a rajčata, pokapeme jogurtovou omáčkou.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: JEHNĚČÍ KARBANÁTEK