15.7.07

ŠVÉDSKÉ ROŠTĚNKY

Potřebujeme: 4 roštěnky, sůl, pepř, 6 lžic oleje, cibuli, lžíci mouky, 1/4 l smetany, 2 kyselé okurky, sardelovou pastu, vývar.
Roštěnky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme a na půlce oleje zprudka po obou stranách dozlatova opečeme. Vyjmeme, přidáme zbytek oleje, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme roštěnky, podlijeme vývarem, dusíme doměkka, maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vývarem a povaříme. Přidáme smetanu, na kostičky nakrájené okurky, sardelovou pastu, promícháme, přidáme roštěnky a povaříme. Podáváme s knedlíkem.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: ŠVÉDSKÉ ROŠTĚNKY