3.7.07

ROŠTĚNÁ PO CIKÁNSKU

Potřebujeme: 4 roštěnky, 2 cibule, 2 lžíce sádla, 0,1 dl smetany, lžíci hladké mouky, lžíci mleté sladké papriky, 4 plátky slaniny, sůl.
Ve velké pánvi zpěníme na rozehřátém sádle jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou a vložíme naklepané, osolené a na krajích naříznuté roštěnky, které prudce po obou stranách opečeme. Potom je mírně podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Smetanu smícháme s moukou a měkké roštěnky zahustíme. Krátce povaříme a podáváme s noky. Na každou porci masa dáme hřebínek opečené slaniny.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: ROŠTĚNÁ PO CIKÁNSKU