17.6.07

VALAŠSKÝ GULÁŠ

Potřebujeme: 750 g předního hovězího masa, 75 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 15 g mleté papriky, 6 dl vody, sůl, celý pepř, nové koření, 4 bobkové listy, kmín, 50 g hladké mouky, majoránku, 250 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 100 g žampionů.
Nakrájenou cibuli usmažíme na tuku dozlatova, přidáme papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme, zalijeme polovinou vody, osolíme, přidáme několik kuliček pepře a nového koření, bobkové listy, kmín a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme, rozšleháme a provaříme. Šťávu přecedíme na maso, přidáme podušené zelí, na slanině orestované žampiony a vše krátce povaříme.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: VALAŠSKÝ GULÁŠ