ŠPÍZ S MÁTOVOU OMÁČKOU
Potřebujeme: 24 malých lojovitých brambor, sůl, pepř, brokolici, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, lžíci cukru, 2 lžíce sekaných mátových lístků, 4 lžíce octa ze sherry, vejce, 3 malá červená jablka, 150 g sezamu.Brambory vaříme 25 minut v osolené vodě, scedíme a necháme sejít páru. Brokolici rozebereme na růžice, povaříme 2 min., prolijeme studenou vodou a okořeníme citrónovou šťávou a pepřem. Na lžíci oleje osmahneme usekanou cibuli, posypeme cukrem, necháme slabě zkaramelizovat, přidáme polovinu máty, 100 ml vody a ocet, povaříme, necháme vychladnout a vmícháme zbytek máty. Jablka rozdělíme na osminky, řezné plochy potřeme rozšlehaným vejcem, obalíme v sezamu a necháme zaschnout. Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na 8 špízů, potřeme 2 lžícemi oleje a po každé straně grilujeme asi 2 minuty.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home