KARBANÁTEK S ĎÁBELSKOU OMÁČKOU
Potřebujeme: 150 g zmrazeného špenátu, lžíci slunečnicových semen, cibuli, 1,5 lžíce slunečnicového oleje, 60 g kukuřičné moučky, pepř, sůl, 2 lžíce hladké mouky, vejce, několik listů salátu, 1/2 salátové okurky, rajče, červenou papriku, 4 žemle, 8 lžic ostré omáčky.Semena opražíme na suché pánvi dozlatova. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na 1/2 lžíce oleje, přidáme rozmražený špenát, podusíme, osolíme a opepříme. Poprášíme moučkou, podlijeme 1/4 l vody a vaříme 10 min. Přimícháme mouku, vejce a semena, z hmoty tvoříme 4 karbanátky a opečeme dozlatova na oleji. Zeleninu nakrájíme na kolečka. Obě strany rozpůlené žemle potřeme omáčkou, obložíme zeleninou a přidáme karbanátek.
Labels: vegetarian
0 Comments:
Post a Comment
<< Home