4.6.07

Žampionové rizoto po provensálsku

Potraviny:
330g rýže, 1 lžíce rostlinného tuku, 200 - 250g žampionů, 1 pórek, 1 lžíce másla, sůl, pepř, špetka provensálského koření, ředkvičky, červená paprika

Postup:
Rýži propláchneme, osolíme, přidáme tuk a dusíme pod pokličkou doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené žampiony na něm orestujeme. Omytý pórek očistíme odkrojíme povadlou část zelených listů a kořínky a nakrájíme na kolečka. Pórek přidáme k orestovaným žampionům a ještě chvíli dusíme. Do uvařené rýže pak opatrně zamícháme žampiony s pórkem, špetku pepře a provensálského koření, podle chuti dosolit. Ředkvičky omyjeme, a rozkrájíme na tenká kolečka. Papriku očistit a omýt, pokrájet na tenké proužky. Rýžovou směs dáme na talíř a ozdobíme zeleninou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Žampionové rizoto po provensálsku