10.2.06

nudle

200 g rýžových nudlí – šíře 3-5mm
500 g malých chobotnic
400 g pravých hříbků
150 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
20 ml citrónové šťávy
sůl
bílý pepř
petrželová nať

Nudle uvaříme obvyklým způsobem v malém množství vody. Necháme okapat, ale vodu z nudlí nevylíváme. Z chobotnic stáhneme pod tekoucí vodou kůži. Chapadla odřízneme od těla a vše omyjeme důkladně pod tekoucí, studenou vodou. Hříbky nakrájíme na plátky, oloupeme česnek a nadrobno ho pokrájíme. Také posekáme petrželku. Na pánvi rozpálíme část oleje a opečeme hříbky, lehce osolíme a přendáme z pánve na ubrousek. Do pánve přilijeme další část oleje a asi 2 min na velkém žáru restujeme chobotnice s polovinou česneku. Pak je přendáme na ubrousek k hříbkům. Do hluboké pánve nalijeme zbytek oleje a na něm orestujeme zbývající česnek, přilijeme víno a vodu z nudlí. Asi 1/3 necháme vyvařit a pak přidáme hříbky, chobotničky a nasekanou petrželku. Promícháme, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme nudle a na ně pokládáme směs s chobotniček.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: nudle