2.2.06

kuřecí

250 g kuřecích čtvrtek
250 g předního hovězího masa
20 g sušených hub
1 lžička oleje
1 lžička sojové omáčky
pažitka
petrželka
sůl
Rohlíčky:
10 g droždí
2 lž mléka
100 g mletých škvarků
175 g polohr. mouky
1 vejce
1 žloutek
sůl
cukr
1 lž kmínu Na oleji opečeme maso, osolíme, přidáme sojovou omáčku a vše zalijeme asi 2 litry vody. Přidáme houby a vaříme dokud není maso měkké. Pak ho vyjmeme, hovězí nakrájíme, kuřecí obereme a také nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Dochutíme solí, přidáme nasekanou pažitku i petrželku a podáváme se škvarkovými Rohlíčky.
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout, pak přidáme vejce, mouku,škvarky a zpracujeme těsto. Necháme opět kynout a pak z něj na válu vykrajujeme trojúhelníky, které srolujeme do tvaru malých rohlíčků. Ty potíráme žloutkem a sypeme kmínem. Pečeme asi 15 min.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: kuřecí