7.2.06

vepřové

400 g vepřového, uzeného bůčku
400 g vepřové krkovice bez kosti
2 ks paprikové klobásy
400 g kysaného bílého zelí
1 cibule
hladká mouka
cukr
sůl
kmín
2 lž. sádla
Hrnkové knedlíky:
250 g hrubé mouky
200 ml mléka
2 vejce
2 rohlíky
sůl
sádlo na vymazání hrnků Uzený bůček dáme do vroucí vody a zvolna vaříme do měkka. Pak ho vyndáme a za tepla vykostíme. Krkovici nasolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče a mírně podlijeme vodou. Pečeme v troubě za občasného podlévání vypečenou šťávou dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme moukou a necháme provařit.
Paprikovou klobásu rozřízneme podélně, nařežeme „na ježka“ a opečeme na tuku.
Zelí zalijeme vroucí vodou, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Mezitím osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou zásmažku. Tu pak vmícháme do zelí. Dochutíme cukrem a solí.
Hrnkové knedlíky:
V míse smícháme mouku, mléko, žloutky a sůl. Promícháme aby vzniklo řídké těsto. Do něj přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a ušlehaný sníh z bílků. Zlehka promícháme. Sádlem vymastíme 4 hrnky a naplníme je do ¾ těstem. Pak je postavíme do hrnce, tak aby voda sahala pod ucha. Vaříme asi 30 min.

Podáváme ½ porce bramborových knedlíků, ½ porce hrnkových knedlíků, opečenou klobásu, krkovici, bůček a zelí vše na jednom talíři.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: vepřové