3.2.06

300 g kysaného zelí
100 g brambor
30 g škvařeného sádla
30 g hladké mouky
100 ml plnotučného
mléka
150 g suché, pálivé
klobásy
sůl
kmín
petrželka Kysané zelí neproplachujeme, posekáme a zalijeme vodou. Vaříme ho do poloměkka. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme je v osolené a v okmínované vodě také do poloměkka. Na sádle orestujeme na malé kousky pokrájenou klobásu, pak ji odložíme stranou a do sádla přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou přidáme do předvařeného zelí. Společně povaříme asi 15 min. Pak přidáme orestovanou klobásu a předvařené brambory. Společně opět provaříme. Nakonec přidáme mléko, dochutíme solí a krátce povaříme. Na talíři sypeme sekanou petrželkou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty