Věnec z rýže s uzeným masem a houbami
Potraviny:20g sušených hub, 300g rýže, 2 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce másla, 1 paprika, cibulová nať nebo malý porek, 400g žampionů, 600g uzeného masa, 1 lžíce oleje, 80ml červeného vína, 100ml vývaru z masoxu, sůl, pepř, 150g zakysané smetany
Postup:
Sušené houby necháme změknout v teplé vodě. Do uvařené rýže vmícháme nasekanou petrželku a máslo. Vložíme do vymaštěné formy a udržujeme teplé. Očištěnou papriku nakrájíme na kousky, cibulovou nať na kolečka. Žampiony pokrájíme. Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme v oleji. Sušené houby slijeme, necháme okapat a smícháme je se zeleninou, vínem a vývarem. V přikrytém hrnci asi 10 minut podusíme. Okořeníme pepřem a solí. Vmícháme zakysanou smetanu. Na talíři vytlačíme do kopečku rýže důlek a naplníme jej masem a houbovou směsí.
Labels: houby, uzené maso
0 Comments:
Post a Comment
<< Home