2.6.07

ARABSKÝ JEHNĚČÍ ŠPÍZ

Potřebujeme: 600 g vykostěného jehněčího hřbetu, 2 stroužky česneku, 100 ml olivového oleje, po lžičce cayennského pepře, kořenící pasty sambyl oelek a soli, špetku mleté skořice, kmínu a koriandru, 2 červené papriky, 12 šalotek, 4 středně velké cibule, 8 třešňových rajčat.
Česnek rozetřeme s olejem a kořením, přidáme na kostky nakrájené maso, důkladně promícháme, přikryjeme a marinujeme nejméně 3 h. Papriky nakrájíme na kousky, cibule rozčtvrtíme a šalotky oloupeme. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a střídavě se šalotkou, paprikou, cibulí a rajčaty napichujeme na špíz. Po všech stranách grilujeme asi 15 minut.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: ARABSKÝ JEHNĚČÍ ŠPÍZ