30.5.07

PLNĚNÉ KARBANÁTKY S MRKVOVÝM KRÉMEM

Potřebujeme: 500 g mletého masa, 50 g slunečnicových semen, stroužek česneku, petrželku, bazalku, 40 g strouhaného parmazánu, 5 lžic oleje, 80 g strouhanky, lžičku hořčice, vejce, sůl, pepř, 50 g mrkve, 40 g másla, 200 ml zeleninového vývaru z kostky, 3 lžíce smetany, cayennský pepř.
Semena opražíme na suché pánvi a rozmixujeme spolu s česnekem, bazalkou, petrželkou, sýrem a 3 lžícemi oleje. Z masa, strouhanky, hořčice, vejce, pepře a soli vypracujeme hmotu, rozdělíme na osm dílů. Doprostřed vždy dáme lžičku slunečnicové směsi a utvoříme karbanátek. Smažíme na zbývajícím oleji z každé strany 5-6 minut. Mrkev jemně nastrouháme a podusíme na másle. Podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 5 min. Rozmixujeme, zjemníme smetanou, osolíme a pikantně okořeníme cayennským pepřem. Mrkvový krém podáváme ke karbanátkům.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: PLNĚNÉ KARBANÁTKY S MRKVOVÝM KRÉMEM