13.5.07

Bramborové pirohy

1 kg brambor
2-3 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl

Nádivka:

200 g vařeného hovězího masa
cibule
petrželová nať
sůl


Brambory oloupeme, uvaříme doměkka a ještě horké prolisujeme. Přidáme hladkou mouku, vejce a sůl. Z těsta vyválíme placku silnou asi ¾ cm. Vykrajujeme placičky a plníme nádivkou.
Na nádivku umeleme maso, osolíme a opepříme. Smícháme s jemně pokrájenou a osmaženou cibulí a s posekanou petrželovou natí.
Naplněné placičky v polovině přehneme a okraje dobře stiskneme. Obalíme v mouce a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme horké s ostřejším salátem.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Bramborové pirohy