ROŠTĚNKY S LIŠKAMI A DIVOKOU RÝŽÍ
Potřebujeme: 250 g směsi divoké rýže, sůl, 300 g lišek (konzerva), svazek jarní cibulky, 2 lžíce másla, 1/2 svazku petrželky, pepř, 4 roštěnky, 2 lžíce oleje, 4 plátky plísňového sýra, 4 lžíce zakysané smetany.Rýži připravíme dle návodu, lišky necháme okapat, cibulky nakrájíme. Rozpálíme máslo a cibulky na něm 5 min. dusíme. Přidáme houby a dusíme až do odpaření tekutiny. Petržel nasekáme a přisypeme k houbám. Osolíme, opepříme a uložíme do tepla. Maso prudce opékáme v horkém oleji. Okořeníme, na každou roštěnku položíme plátek sýra a necháme ho pod pokličkou rozpustit. Maso podáváme s rýží, houbami a zakysanou smetanou.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home