8.5.07

BRAMBORY S MLETÝM MASEM A ZELENINOU

Potřebujeme: 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 300 g mletého hovězího masa, lžičku hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, po lžičce majoránky, tymiánu a rozmarýnu, 2 pórky, 800 g vařených oloupaných brambor, 600 g rajčat, 250 g strouhaného sýra.
Cibuli i česnek posekáme a dusíme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a opečeme. Vmícháme hořčici, rajčatový protlak, sůl, pepř a bylinky. Pórek nakrájíme na kolečka. Podusíme v malém množství vody a necháme okapat. Brambory a rajčata nakrájíme na plátky. Dno zapékací formy vyložíme plátky brambor, posypeme solí, pepřem a trochou sýra. Poklademe polovinou pórku, mletého masa a rajčat. Zakryjeme bramborami, okořeníme, poté přidáme zbývající zeleninu a maso. Nakonec poklademe vrstvou brambor, posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě asi 40 min.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: BRAMBORY S MLETÝM MASEM A ZELENINOU