19.2.07

Bramborová polévka s houbami

Suroviny Postup
50 g. Cibule
300 g. Brambor
150 g. kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
50 g.růžičková kapusta
100 g. žampiónů (sušené houby, čerstvé houby)
hl. mouka
sůl
4-5 str. česneku
sůl
pepř
majoránka
sádlo
kmín
2 l. vývaru Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hl. moukou a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem – prováříme aspoň 20 minut. Mezitím si uvaříme na kostičky pokrájené brambory. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme jí, potom vložíme do polévky, přidáme uvařené brambory, houby a polévku dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Pro změnu můžeme přidat i kousek uzeniny strouhaný sýr nebo vejce.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Bramborová polévka s houbami