18.2.07

Boršč

Suroviny Postup
Voda
1/4kg hovězího
1/4kgvepřového bůčku
mrkev
petržel
celer
červená řepa
hlávkové zelí
hl.mouka
kysaná smetana
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
citrónová šťáva
200 g. brambor
100 g. slaniny
100 g. rajčat
100 g. cibule
sladká ml. paprika
cukr Maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka společně s cibulí a kořením, když je maso téměř měkké přidáme na kostky (nebo nudličky) pokrájenou zeleninu a pokrájené brambory. Polévku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravily ze slaniny, hl. mouky a sladké papriky. Asi po 10 min. přidáme nastrouhanou řepu a pokrájená rajčata a vaříme ještě asi 5 min. Do hotové polévky přidáme kys.smetanu, citr. šťávu a cukr.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Boršč