16.2.07

Květák se sýrovou čepicí
Suroviny Postup
1 uvařený květák
150 g. hrášek ( sterilovaný )
250 ml.šlehačka
1 vejce
1 dcl mléka
50 g. hladká mouka
150 g.strouhaný sýr
50 g. Máslo Připravíme si světlo máslovou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou a dochutíme, provaříme.
Do zapékací mísy dáme růžičky květáku, hrášek a vše zalijeme, posypeme strouhaným sýrem rozmíchaným s vajíčkem a vše zapečeme v rozpálené troubě na cca. 185 °C. Jako přílohu podáváme brambory s pažitkou.



2. Květák po římsku
Suroviny Postup
1 květák
olej
3-4 str. česnek
100 g. rajčatový protlak
200 g. strouhaný sýr
voda
b. pepř
sůl Na oleji osmažíme utřený česnek v mícháme rajčatový protlak, přidáme květák osolíme opepříme. Mírně podlijeme a dusíme do změknutí. Vše po změknutí hustě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, podáváme s vařenými brambory.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty