3.8.06

Slunečný Humous

Co je potřeba:200g slunečnicových semen, 2 polevkové lžíce tahini(raw), půl paličky česneku, pulka menšího citronu, hrstka petrželové naťi, špetka nerafinované mořské soli, 4 polevkove lžice olivového oleje, několik nepasterizovaných černých oliv (volitelně)
Postup: Vodou nasáklá (alespoň 6 hodin) slunečnicová semena přecedíme a rozdrtíme na kaši spolu s česnekem - nejlépe za pomocí GREEN STARu či jiným způsobem. Do této drtě přidáme olivový olej, tahini, vymačkanou šťávu z citrónu, najemno nasekanou petrželku, případně i olivy a sůl. Vše dobře promícháme, dáme do servírovací misky, ozdobíme další petrželkou a jinou zeleninou a podáváme.
Konzumace: Tento humous si můžete vychutnat i samotný, ale spíše bych doporučoval konzumaci společně se zeleným salátem pro snažší trávení. Indický humous se běžně vyrábí z cizrny což pro naše účely není až zas tak vhodné. Navíc slunečnicový humous je mnohem chutnější:-)
Náš tip: Do hotového humousu můžete přimíchat třeba avokado nebo jiné věci dle vaší představivosti. Nechte si chutnat!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Slunečný Humous