Bramborové špízy
Suroviny Postup12 kusů menších brambor
150 g anglické slaniny
2 červené papriky
1 oranžovou papriku
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžičku provensálského koření
4 lžíce kečupu
2 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
petrželku
ledový salát Oloupané brambory vaříme do poloměkka v osolené vodě.
Papriky nakrájíme na větší čtverečky, cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátky. Stroužky česneku prolisujeme se solí a potřeme jím plátky anglické slaniny. Brambory obalíme slaninovými plátky a napichujeme je na špejli střídavě s kousky paprik a cibule. Špízy položíme na olejem potřený plech a pečeme při 160°C asi 15 minut.Zbylou červenou papriku krátce orestujeme na oleji tak, aby zůstala křupavá. Přidáme kečup, provensálské koření, pepř a sůl a prohřejeme. Bramborové špízy podáváme podlité paprikovou omáčkou. Před servírováním ještě ozdobíme salátem a posekanou petrželkou.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home