17.8.06

Pstruh po navarsku

Suroviny Postup
4 pstruzi
2 žloutky
250 ml červeného vína
1 cibule
olivový olej
sůl
pepř
máta
tymián
rozmarýn
8 brambor
bobkový list
salát:
500 g čerstvého špenátu
1 svazek nové cibule
2 mrkve
ocet
olivový olej
sůl Pstruhy osolíme a vložíme do hliněné nádoby, pokryjeme vrstvou nakrájené cibule, polijeme červeným vínem a posypeme pepřem, mátou, tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem. Přilijeme olej a dusíme na mírném ohni. Když jsou pstruzi hotoví, vyndáme je, šťávu přecedíme a vmícháme žloutky. Krátce povaříme. Podáváme s vařeným bramborem a salátem.
Salát:
Do mísy dáme najemno nakrájenou cibuli, nasekané špenátové listy a mrkev nakrájenou na kolečka. Osolíme, zalijeme olejem, octem a promícháme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Pstruh po navarsku