8.8.06

Indický salát

Potřebujeme: 1 svazek ředkviček, 2 rajčata, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronove šťávy
mořská sůl, petržel
Postup: Ředkvičky a rajčata umyjeme a zároveň s cibulkou pokrájíme, zlehka osolíme a promícháme v zálivce z citrónové šťávy oleje a prolisovaného česneku.
Poznámka: Jako ozdobu můžeme přidat petrželovou nať, která nám vytvoří baječnou chuť a různé bylinky.

Okurkový salát
Potřebujeme: 2 zelené okurky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička mletého fenyklu, 1 lžička drobně nasekané máty peprné, citronová šťáva, špetka mořské soli
Postup: Okurky umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.Přidáme špetku mořské soli a necháme odpočinout. V míse smícháme utřený česnek, citronovou zálivku, jablečný ocet, olivový olej a fenykl. Okurky propláchneme studenou vodou, osušíme a vložíme do směsi. Navrch posypeme čerstvě nasekanou mátou.
Poznámka: Podáváme studené

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Indický salát