14.8.06

Krůtí prsa s jablečnou kůrkou

Suroviny Postup
4 ks krůtích prsou
3 jablka
125 ml bílého vína
2 lž citrónové šťávy
1 lž plnotučné hořčice
200 ml smetany
škrobová moučka
2 mrkve
½ celeru
2 petržele
olej
sůl
pepř
tymián
rozmarýn
300 g těstovin Krůtí prsa osolíme a opepříme. Přendáme je do pekáčku a přidáme k nim očištěnou a nakrájenou zeleninu. Dáme péci. Z jablek vykrájíme jádřince a pokrájíme je na plátky. Přivedeme k varu víno s citrónovou šťávou, přidáme jablka a krátce podusíme. Asi 10 min před dopečením potřeme maso hořčicí a obložíme jablky. Posypeme tymiánem a rozmarýnem. Ve výpeku rozmícháme škrobovou moučku a provaříme. Podáváme s těstovinami.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Krůtí prsa s jablečnou kůrkou