6.8.06

Čekankový salát s česnekem
Potřebujeme: 200g čekankových puků, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, lžička pokrájené máty, špetka soli
Postup: Česnek utřeme se špetkou soli a olivovým olejem. Čekankové puky omyjeme a jemně pokrájíme, přidáme utřený česnek. Před podáváním posypeme mátou.
Poznámka: Velmi chutné i s lněným či sezamovým olejem.

Květákový salát
Potřebujeme: 1 menší květák, 2 bílé papriky, svazek ředkviček, 3 cibulky s natí, štáva z jednoho citronu, špetka soli, 5 lžic olivového oleje
Postup: Květák rozebereme na růžičky a důkladně omyjeme. Omyté a jadřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky, omyté ředkvičky a cibulky na kolečka. Salát promícháme se zálivkou z citronové šťávy, špetky soli a oleje.
Poznámka: Doporučuji přidat i polovinu avokáda které nakrájíme na kousičky. Získáte tím větší hodnotu jídla.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty