11.8.06

Melanzane San Remo

(4 porce)
Suroviny Postup
4 střední lilky
4 rajčata
3 zelené papriky
2 lžíce nasekané petrželky (ne kudrnka)
2 lžíce bazalky čerstvé
sůl,
pepř,
2 lžíce olivového oleje
6 sardelek (očka)
200 g mozzarely
5 stroužků prolisovaného česneku Potřebujeme kulatou vyšší zapékací formu.
Lilky nakrájíme na 1 cm kolečka, která nedokrájíme až do konce. Vzniknou ježci, které necháme prosolené na sítu odpočinout 30 min. Pak propláchneme studenou vodou. Utěrkou osušíme. Rajčata spaříme a oloupeme, osolíme, opepříme, nakrájíme na kolečka. Mozzarelu nakrájíme na půl cm plátky. Sardelky nadrobno. Papriky na 2 cm plátky.
Vymažeme pekáč olejem. Do kruhu naskládáme lilky a proložíme plátky rajčat, mozzarely a paprikami, jako špíz. Posypeme petrželkou, bazalkou a česnekem a sardelkami. Pokapeme lžící oleje, formu přikryjeme a zapékáme 50 min na 200 °C. Pak sundáme folii a zapečeme 10 minut. Na konec posypeme čerstvou petrželkou. Podáváme s vekou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Melanzane San Remo