4.6.06

Pečeně z divočáka s houbovými knedlíky

Suroviny Postup
1 kg pečínky z divočáka
80 gr slaniny
20 dkg hub /mohou být míchané/
8 dkg sekaných vlašských ořechů
2 cibule
1 lžička másla
l lžička tymiánu
sůl, pepř, těsto na bramborové knedlíky
Maso očistíme a osolíme, nakrájíme oloupanou cibuli, kterou lehce osmahneme na másle. Na ni pak vložíme maso a po obou stranách opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme v předem rozpálené troubě cca 45 min. Těsně před dopečením maso odkryjeme a ponecháme v troubě na dopečení. Knedlíky – slaninu nakrájíme na kostičky, necháme na pánvičce rozpustit a nakrájené houby vydusíme na slanině. Přidáme ořechy, tymián, osolíme a opepříme. Touto směsí plníme těsto na bramborové knedlíky, které pak vaříme v osolené vodě cca 10 min. Upečené maso nakrájíme na plátky a přelijeme vypečenou šťávou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Pečeně z divočáka s houbovými knedlíky