20.5.06

. Telecí kýta

600 g telecí kýty
4 vejce
150 g šunky
200 g husích jater
20 g pražených mandlí
150 g sterilovaného hrášku
150 g sterilované baby karotky
100 g másla
olivový olej
sůl
steakový pepř
čerstvý rozmarýn
rýže
100 g drcených vlašských ořechů Nakrájíme a naklepeme pátky. Na pánvi orestujeme vejce s krotkou a hráškem. Zblanžírujeme husí játra a prošpikujeme je mandlemi. Maso solíme a poklademe rozmarýnem, plátky šunky, vaječnou směsí a játry. Stočíme do rolky, posypeme pepřem a zabalíme do alobalu potřeného olejem. Dáme péct asi 30 – 40 min.
Rýži uvaříme a hotovou smícháme s vlašskými ořechy.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: . Telecí kýta