31.5.06

Naháč

4 ks tenkých plátků vepřové kýty
20 dkg plecka
1 dcl smetany
tuk, sůl, kmín mletý, sladká paprika, hovězí vývar, polévkové koření
Plátky kýty řádně naklepeme a osolíme. Plecko rozemeleme nahrubo, přidáme kmín, mletou papriku, osolíme a promícháme se smetanou. Tuto směs si rozdělíme na osm dílů, na připravené plátky déme dvě dávky, a to na širší okraje. Každý okraj stočíme i s nádivkou dovnitř k sobě.
Takto připravené naháče vložíme do tukem vymazaného pekáče tak, aby byly natlačeny u sebe a udržely si tvar. Podlijeme teplým vývarem a pečeme doměkka. Podáváme s vlastní šťávou. Příloha: různě upravené brambory, saláty apod.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Naháč