23.5.06

. SMÍCHOVSKÁ VÁŠEŇ

200 g vepřové kýty(karé), olej
7 g směs sýrů (pivní, romadúr,olomoucké syrečky)
sůl, pepř, grilovací koření, 70g nivy, smetana, petrželka jemně nasekaná,

3 vejce
petrželka (větší množství)
100 g slaniny
1x větší cibule
sůl, pepř
mléko na máčení housky
mouka hladká (asi 100 - 150 g) dle potřeby, Dobře opláchnuté a omyté maso rozklepeme na plát a okořeníme, doprostřed klademe připravenou směs sýrů, proložíme a dobře uzavřeme a na pánvi opečeme pomalu z obou stran. Během pečení se připravíme sýrovou omáčku z nivy.

Dobře propečené maso servírujeme a přelijeme omáčkou ze sýru niva.

KNEDLÍK POSTUP

Cibuli jemně nasekat a přidat najemno nakrájenou anglickou slaninu a vše důkladně orestovat. Houskové kostičky pokapat mlékem, přidat vejce, sůl, nasekanou petrželku, orestovanou cibuli a slaninu. Přidáme mouku a tvarujeme do koulí velikosti menšího tenisového míčku. Knedlíky vaříme asi 20 min. Při porcování na talíř rozkrájíme na půlky.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: . SMÍCHOVSKÁ VÁŠEŇ