7.4.06

Kapr smažený v pikantním těstíčku s omáčkou Mornay

4 porce kapra
chilli
sladká paprika směs na ryby garan masala
4 stroužky česneku
hladká mouka
škrobová moučka
sůl
olej
3 žloutky
80 g másla
100 g ementálu šťáva z půlky citrónu
250 ml mléka mletý pepř
sůl
worcestrová omáčka

Porce kapra osolíme (pokud je v kořenících směsích sůl už obsažena, solení vynecháme). Smícháme koření a mouku a porce v této směsi obalíme. Ještě jednou obalíme, tentokrát jen v solamylu. Rozpálíme olej a kapra v něm osmažíme.

Omáčka:
Mléko, žloutky, máslo, lžičku worcestru, strouhaný sýr, mouku, sůl a peř šleháme v horké vodní lázni, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme citronovou šťávu. Omáčka se podává k různým druhům masa jako majonéza.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kapr smažený v pikantním těstíčku s omáčkou Mornay