22.3.06

Hovězí vývar s nočky

500 g hovězího masa s kostí
75 g krupičky
2 cibule
2 mrkve
2 petržele
½ celeru
1 pórek
1 vejce
1 žloutek
50 g strouhaného sýra
fritovací tuk
20 ml koňaku
sůl
pepř celý
pepř mletý
muškátový Do hrnce vložíme maso, omytou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. Zatím si připravíme nočky. Svaříme vodu se solí, přidáme krupičku a promícháme. Necháme vychladnout a vmícháme vejce a žloutek. Také přidáme nastrouhaný sýr, sůl, pepř a muškát. Promícháme a lžící vykrajujeme malé nočky, které smažíme. Vývar přecedíme, slijeme, ochutíme a vlijeme do něj koňak. Pórek pokrájíme na nudličky a spolu s nočky dáváme do polévky těsně před podáním.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Hovězí vývar s nočky