20.3.06

omelety

200 g hladké mouky
2 vejce
250 ml mléka
1/8 l uhličité minerální vody
5 lž oleje
1 cibule
500 g mletého masa
2 stroužky česneku
2 pórky
300 g rajčat
100 g tvrdého sýra
sůl
cayenský pepř
sladká mletá paprika
petrželka
Rozmícháme mouku s vejci, solí a mlékem. Přilijeme uhličitou vodu a vymícháme hustší, ale tekuté těsto. Necháme ho odpočinout a zatím na oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a za stálého míchání podusíme. Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na menší kousky. Vmícháme do mletého masa s nasekanou petrželkou a okořeníme. Na pánvi s rozpáleným olejem připravíme omelety, necháme odsát tuk ubrouskem a plníme je připravenou masovou směsí. Zavineme je a naskládáme do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: omelety