21.3.06

Pórková polévka

500 g tresky
800 ml rybího vývaru
200 g vařeného krabího masa
2 mrkve
2 střední brambory
500 g pórku
šťáva z 1 citrónu
4 lž másla
6 lž smetany
sůl
pepř
snítka kopru
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, přidáme nakrájené brambory a na kolečka nakrájený pórek. Rybí základ smícháme s 250 ml vody, přidáme do něj zeleninu a necháme povařit. Tresku nakrájíme na kostičky, potřeme polovinou citrónové šťávy, osolíme a opepříme. K tresce přidáme krabí maso a necháme uležet v chladu. Polévku rozmixujeme a ochutíme. Přidáme smetanu a necháme přejít varem, přidáme také tresčí a krabí maso a asi 5 minut povaříme. Před podáním sypeme polévku nasekaným koprem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Pórková polévka