26.3.06

Plody moře zapečené

350 g krátkýyh makarónů
175 g vyloupaných krevet
175 g žampiónů
2 hlízy fenyklu
3 rajčata
120 g másla
1 lž olivevého oleje
250 ml mléka
100 g hladké mouky
60 g parmezánu
sůl
cayenský pepř
pepř
oregáno Makaróny uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Scedíme, necháme okapat a vrátíme je zpět do hrnce. K těstovinám přidáme máslo a hrnec přikryjeme. Na másle orestujeme na plátky nakrájený fenykl a po chvíli přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampióny. Přimícháme krevety a lehce osmahneme. Stáhneme z ohně. Osolíme, okořeníme a přilijeme bešamelovou omáčku, kterou jsme si připravili z másla, mouky a mléka. Promícháme a vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe rajčaty, posypeme parmezánem, oregánem a pokapeme olivovým olejem. Dáme zapéci.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Plody moře zapečené