kachní prsa na jablkach
600 g kachních prsou300 g másla
olivový olej
50 ml bílého vína
vepřová šťáva
Ocet balsamico
Jablečné pyré
1 jablko
400 g růžičkové kapusty
800 g brambor
150 g cibule
sůl
kmín
grilovací koření
podravka - koření
Kachní prsa nasolíme, okořeníme grilovacím kořením a orestujeme. Pak přendáme do pekáče, přidáme máslo a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 min. Pak maso vyndáme a do výpeku přidáme vepřovou šťávu, jablečné pyré, nastrouhané jablko a víno. Necháme povařit. Maso pak nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Kapustu podusíme na másle, osolíme a okořeníme. Uvařené brambory rozmačkáme a vmícháme do nich orestovanou cibulku. Vložíme do vymazané, zapékací misky a zapečeme.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home