23.1.06

Králičí hřbet

600 g králičí hřbet
120 g kachní prsa
80 g bílé hřiby
4 g sůl
2 g pepř bílý
2 g koření zvěřina
20 g slanina
40 g cibule


Omáčka hrušková:
120 g hruška
60 ml červené víno
1 g sůl
špetka pepř bílý
8 g škrob
0,1 g skořice


Králičí hřbet plněný kachním masem s bílými hřiby:
Do odblaněného králičího hřbetu prořízneme kapsu, kterou naplníme kachní fáší, do které přidáme nasekané hřiby, fáš dochutíme solí, bílým pepřem a kořením zvěřiny. Hřbet sklepneme paličkou, okořeníme na povrchu. S cibule a slaniny připravíme základ, na kterém hřbet opečeme a dáme dopéct do trouby na 200°C.


Omáčka hrušková:
hruškovou dužinu nakrájíme a podusíme na víně s kořením. Směs rozmixujeme, povaříme a zahustíme škrobem

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Králičí hřbet