17.7.07

kuře s nádivkou

1 kuře, sůl, koření na kuře, grilovací koření, 2 lžíce másla, vývar na podlití.
Nádivka: 1 lžíce másla, 2 vejce, 2 žemle namočené v mléce, sůl, petrželka, 50g slaniny, špetka muškátu, strouhanka.
Kuře očistíme, osolíme, potřeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a volátko nebo břišní dutinu naplníme nádivkou.
Naplněné kuře sešijeme nebo uzavřeme jehlicemi, podlijeme vývarem z masoxu nebo vodou, potřeme máslem a pečeme.
Občas přelijeme výpekem, podlijeme vodou a potřeme máslem. Nádivku také můžeme péct zvlášť, zabalenou v dobře promaštěném alobalu, který po zapečení otevřeme, aby nádivka zezlátla. Podáváme s brambory.
Příprava nádivky: máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme vymačkané žemle, nasekanou petrželku a na nudličky nakrájenou slaninu.
Okořeníme špetkou muškátu, vmícháme hustý sníh z bílků a zahustíme strouhankou.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: kuře s nádivkou