16.5.07

Houbové ragú

Potraviny:
6 rohlíků, 200ml mléka, 2 cibule, 2 lžíce másla, 1 červená paprika, svazek petrželky, 3 vejce, pepř, sůl, 100g slaniny, 500g žampionů, 1 lžíce mouky, 400ml zeleninového vývaru. 3 lžíce zakysané smetany

Postup:
Rohlíky nakrájené na kostičky namočíme do mléka. Cibuli nadrobno posekáme a podusíme v 1 lžíci másla. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky. Petrželku nadrobno posekáme. Z rohlíku důkladně vymačkáme tekutinu a uhněteme je s petrželkou, vejci a polovinou cibule. Ochutíme pepřem a solí. Vytvarujeme osm knedlíčků, které uvaříme ve slané vodě. Nakrájenou slaninu necháme rozpustit. Houby nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je ke slanině a podusíme. Papriku osmahneme v 1 lžíci másla. Přidáme zbytek cibule. Poprášíme moukou, přilijeme vývar a asi 5 minut povaříme. Vmícháme smetanu, slaninu a žampiony. Podáváme s knedlíčky.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Houbové ragú