ROŠTĚNKY S DUŠENOU CIBULÍ A RAJČATY
Potřebujeme: 500 g masitých rajčat, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, lžíci čerstvých lístků tymiánu, 2 cibule, 8 tenkých roštěnek, 2 lžíce másla.Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a na lžíci oleje dusíme asi 15 min. Ochutíme solí a pepřem, posypeme tymiánem. Cibuli nakrájíme na plátky a na lžíci oleje necháme zesklovatět. Na 2 lžících oleje maso prudce opékáme asi 1 minutu. Snížíme teplotu a dopékáme 1-2 min. Na maso položíme vločky másla a pečeme další minutu, osolíme a opepříme. Roštěnky upravíme s rajčaty a dušenou cibulí. Můžeme je podávat s trojúhelníčky z lístkového těsta a ozdobené meduňkou.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home