HOVĚZÍ VÝVAR S MUŠLEMI
Potřebujeme: 300 g mletého hovězího masa, řapíkatý celer, pórek, mrkev, rajče, lžíci sekané petrželky, 2 bílky, 1 l masového vývaru, sůl, 2 lžíce portského vína, 6 mušlí hřebenatek (můžeme nahradit morkovými knedlíčky), 1/4 celeru a salátové okurky.Řapíkatý celer, pórek, mrkev, rajče nadrobno nakrájíme, smícháme s petrželkou, mletým masem a bílkem. Vše dáme do hrnce, zalijeme vývarem a za častého míchání uvedeme do varu. Pak stáhneme z plotny, necháme 5 min. táhnout, polévku propasírujeme, vývar osolíme a vmícháme víno. Mušle nakrájíme na tři díly, celer a okurku bez jader na nudličky, vše rozdělíme na talíře a zalijeme ohřátým vývarem.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home