25.3.07

Česneková omáčka a Játrová omáčka

Suroviny: Postup:
Omáčka:
4 lžičky másla
4 lžíce mouky
2 dcl mléka
2 párky
10-20 stroužků česneku
sůl
pepř Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a mlékem. Rozšleháme a 10 min povaříme .Do omáčky vložíme na kolečka nakrájený párek a česnek, popřípadě dosolíme a opepříme. Můžeme zjemnit mlékem či smetanou. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem.


Játrová omáčka
Suroviny: Postup:
½ kg hovězích jater
cibule
hladká mouka
sůl,pepř
pol.koření Na oleji zpěníme cibuli Přisypeme .mouku a uděláme zlatavou jíšku kterou zalijeme vývarem z jater. Uvařená a vychladlá játra nastrouháme na jemné nudličky. Základní cibulovou omáčku přecedíme a nasypeme nastrouhaná játra. Přivedeme k varu, osolíme. Do omáčky dáme prohřát plátky jater. Podáváme s houskovým knedlíkem .

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Česneková omáčka a Játrová omáčka