28.3.07

BIFTEKY NA PEPŘI

Potřebujeme: 500 g brambor, sůl, 3 lžíce másla, 125 ml horkého mléka, tuk na vymaštění plechu, 4 bifteky, pepř, 1/2 cibule, po 125 ml masového vývaru, bílého vína a smetany, lžíci zelen. pepře.
Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s mlékem a 2 lžícemi másla. Na vymaštěný plech nastříkáme rozetky a pečeme 10 min. Maso prudce opečeme na 3 lžících másla a na oleji. Dopékáme 4 min. po každé straně, vyjmeme, okořeníme a uložíme v teple. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na tuku, na němž jsme opékali bifteky. Zalijeme vývarem, přidáme víno a necháme svařit. Přidáme pepř a smetanu, ochutíme solí a pepřem.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: BIFTEKY NA PEPŘI