23.6.06

Rösti se žampióny

Suroviny Postup
400g brambor
200g žampionu
100g šunky
1 cibule
sůl, pepř, petržel
4 vajíčka
Brambory omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na větší nudličky. Žampiony omyjeme, hlavičky oloupeme a rozpůlíme. Šunku nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na tuku zpěníme cibulku a přidáme žampiony. Krátce orestujeme, ochutíme solí a pepřem. Žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Na pánvi se silným dnem rozpálíme olej. Přidáme brambory a promícháme. Pak přitlačíme špachtlí brambory k pánvi, aby vytvořily souvislou hmotu. Přidáme polovinu orestovaných žampionu, zalijeme rozšlehanými vajíčky a na mírném plameni necháme asi 15 minut propékat. Pak rösti opatrně otočíme. Znovu na 10 minut propékáme, dokud se nevytvoří souvislá kůrčička. Po dopečení posypeme zbylými žampiony a nakrájenou šunkou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Rösti se žampióny