27.6.06

1. Pikantní hovězí na česneku

Suroviny Postup
1 kg hovězího zadního masa
1 máslo nesmí být margarínové
2 paličky česneku
sůl
pepř
200 g anglické slaniny
Příloha: bramborové knedlíky Maso prošpikujeme slaninou den předem a dáme odpočinout do chladničky. Celé máslo rozpustíme v kastrolu oparně, aby se nepřepálilo. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce zpěníme. Maso naporcujeme na kousky a postupně přidáváme do zpěněného másla s česnekem. Promícháme,osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Do této směsi nesmí přijít voda, dusíme lehce a masu se věnujeme po celou dobu dušení. Nevznikne omáčka, ale krásný zlatavý sos, který je výborný na bramborové knedlíky se špenátem, nebo jen tak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: 1. Pikantní hovězí na česneku