18.6.06

Vepřové měšce s houbami

Suroviny Postup
Předkrm:
olomoucké syrečky
cibule
pálivá paprika
půl lžičky drceného kmínu, sůl
500 ml světlého piva
3 lžíce plnotučné hořčice
lžička sardelové pasty
Hlavní chod:
1 kg vepřové krkovičky
hořčice
houby
olej
cibule
česnek
bazalka
podravka
sladká paprika
vejce
sůl, pepř Předkrm:
K nakrájené cibuli přidáme syrečky a do jemna rozetřeme. Přidáme další ingredience a řádně promícháme. Nakonec přilijeme pivo a promícháme. Necháme odležet přes noc. Mažeme na chléb nebo topinky a ozdobíme kousky zeleniny.
Hlavní chod:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a necháme odležet.
Orestujeme cibulku, přidáme papriku, houby, podravku a chvíli dusíme. Přisypeme bazalku, utřený česnek a vejce, které necháme srazit. Vychladlou směsí plníme maso, které zavřeme do tvaru měšce. Obalíme v mouce a zprudka orestujeme.Pak zapečeme do změknutí masa v troubě.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Vepřové měšce s houbami