14.6.06

Podmáslová polévka

- Hermelín smažený s houbami
Suroviny Postup
Polévka:
500 ml podmáslí
smetana
1 vejce
kopr
hladká mouka
4 brambory
cukr
sůl
ocet
Hlavní chod:
300 g hub
300 g hermelínu
lžíce másla
drcený kmín
chilli
hladká mouka
vejce
strouhanka
sůl
olej Polévka:
Dáme vařit podmáslí a k němu přilijeme směs z vejce, mouky a smetany. Uvařené a nakrájené brambory přidáme do polévky. Přidáme kop a ochutíme solí, cukrem a octem.
Hlavní chod:
Nakrájené houby podusíme na másle, přidáme kmín a chilli a osolíme. Hermelín nakrájíme na plátky, vždy mezi dva plátky vložíme houby, spojíme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a usmažíme. Jako přílohu podáváme bramboráčky.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Podmáslová polévka